Kunststof Dakbedekking

EPDM dak

Kunststof Eigenschappen

Kunststof dakbedekkingsmaterialen zijn de waterdichte lagen van een daksysteem. Een daksysteem bestaat in het algemeen uit 3 verschillende lagen:

  • De dragende ondergrond zoals hout, staal, beton, etc.
  • De thermische isolatielaag zoals PU, PS, Steenwol, etc.
  • De toplagen, zoals PVC, ECB, TPO. etc.

  Kettlebells

  De verwerking van Kunststof

  Het aanbrengen van kunststof dakbedekkingen vereist een andere aanpak dan bij bitumineuze systemen. Dit vereist heel veel oefening, scholing en netheid op de werkplaats. Door onze 20-jarige ervaring en talloze trainingen gevolgd bij instanties zoals BDA (Bureau dakadvies), Tectum en Vebidak, hebben wij alle kwalificaties in huis om dit werk voor u te verrichten.

  Kunststof daken worden, in tegenstelling tot bitumineuze daken, niet gebrand. Deze daken worden over het algemeen mechanisch bevestigd (met schroeven en volgplaten), of gelijmd. Nadien worden de naden thermisch gelast met hete lucht techniek.


  Kettlebells

  Keuze Kunststof

  Is kunststof dakbedekking ook handig voor mijn dak?

  Een PVC-dak is een ruime middenklasser. Je kunt er alle daken mee bekleden en letterlijk alles mee waterdicht maken. Het gaat veel langer mee dan een bitumineuze dakbedekking en is bovendien ook nog eens betaalbaar. De levensduur van kunstof dakbedekking is ongeveer 25 jaar.

  Neem contact op met EDEC om te kijken welk type dakbedekking het beste aansluit in uw specifieke situatie.