Onderhoud

EPDM dak

Onderhoud onderschat

ONDERHOUD WORDT DOOR VEEL BEDRIJVEN EN PARTICULEREN FLINK ONDERSCHAT!

Negen van de tien keer is de oorzaak van een dak lekkage te verwijten aan slecht dak onderhoud. Bladeren en regen kunnen de levensduur van uw dak ernstig bekorten. Het organisch afval zal, wanneer er het niet op tijd opgeruimd wordt zorgen voor verstoppingen. Het jaarlijks schoonmaken van uw dak leidt tot verlenging van de levensduur van uw dak. Deze werkzaamheden kunnen wij voor u verrichten, neem contact met ons op om de mogelijkheiden te bespreken.


Kettlebells

Onderhoud PLatdak

Op een dak kan erg veel organisch afval terecht komen. Dit betekent in het geval van bitumineuze daken dat er kans is op beschadigingen door wortelgroei. Ook bij andere daken kunnen afvoeren verstopt raken en veel water op het dak blijven staan dat weer schadelijk is voor de dakbedekking. Door rottingsprocessen wordt vooral bitumineuze dakbedekking aangetast, dit versnelt het verouderingsproces van de dakbedekking. Ook is er het gevaar van beschadiging door gevallen takken of door betreden van de daken. Bij onze dakinspectie zal uw dak zorgvuldig door ons worden nagekeken en in onze rapportage zullen wij eventuele gebreken aan uw dak zorgvuldig beschrijven eventueel met foto’s.

Bij het dakonderhoud zullen wij alle gebreken herstellen, bladvangers plaatsen en alle het afval zullen wij verwijderen en afvoeren.


Kettlebells

Onderhoud dakgoot

Maak de dakgoten elk jaar schoon, het liefst na de herfst. Verwijder alle bladeren en overig vuil uit de dakgoot. Spoel de goten uit met een tuinslang en kijk of de standleidingen nog goed doorlopen. Controleer ook het afschot van de dakgoot. Afschot wil zeggen dat de goot ietsjes schuin loopt, zodat het regenwater vanzelf naar de standleiding (hemelwaterafvoeren) stroomt. Bij dakgoten vormen de verbindingen de kwetsbaarste delen. Controleer de verbindingen daarom zorgvuldig op scheuren want indien u er op tijd bij bent kunnen wij de dakgoot repareren.

Controleer de goot regelmatig en maak hem schoon om verstopping te voorkomen. Door een verstopping van de hemelwaterafvoer kan het water op ongewenste plekken u huis binnen komen en hier enorme schade aanrichten.

Bent u niet zelf in staat deze onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, neem dan contact op met EDEC voor vrijblijvende offerte.