Zinken DAKBEKLEDING

EPDM dak

Eigenschappen Zink

Zinken daken zijn momenteel enorm in ontwikkeling. De architectuur schrijft deze bedekking steeds vaker voor, waardoor zij de mooiste dakvormen kunnen creƫren. Ook gevels kunnen met zink op de meest uiteenlopende manieren worden afgewerkt. Enkele eigenschappen:

  • Flexibel en plooibaar materiaal.
  • Toepasbaar op vele dakvormen.
  • Natuurlijk materiaal, volledig recycleerbaar.
  • Ontzettend lange levensduur.

Vroeger werden er materialen gebruikt als teermastiek en ongeblazen asfaltbitumen. Tegenwoordig gebruikt men over het algemeen gemodificeerde geblazen bitumen. Dit zijn bitumen die met bepaalde stoffen bewerkt zijn om ze sterker te maken en om de levensduur te verlengen.


Kettlebells

zink milieu bewuste keuze

Naast het feit dat zink zeer veelzijdig is heeft het ook nog eens een natuurlijke plaats in onze kringloop. Zink helpt substantieel bij de verduurzaming van ons leefklimaat. Dankzij de verminderde zuurgraad van regenwater wordt de, toch al aanzienlijke levensduur van bouwzink steeds langer. Omdat zink voor 95% recyclebaar is, kan het oorspronkelijke metaal zonder verlies van eigenschappen keer op keer opnieuw worden toegepast.

Dakdekkersbedrijf EDEC heeft veel projecten gerealiseerd voor zowel monumentale gebouwen alsmede voor de particulieren sector.

Neem contact op met EDEC voor vrijblijvend advies.